elljusa spår

God tisdagskväll.

Nu har jag bestämt att klargöra något. Ett ämne av känslig karaktär som främst upprör en kategori av äldre, hobbymotionerande individer. Det är det här med elljusspår.
I tidernas begynnelse upprättades dessa slingor i våra skogar och på mark i anslutning till samhällelig bebyggelse. De förseddes så småningom med belysningsanordningar för att förlänga säsongen både nordliga och sydliga delar av länder. Här någonstans bortprioriterades en viktig funktion, nämligen möjligheten att välja håll. Färdriktning. Höger- eller vänstervarv. Om det faktiskt fastställdes i skrift varierar från spår till spår, vissa skyltas vintertid för att undvika skidkollision. Vilket jag i och för sig kan acceptera. men det är det här med fotfolk.

Nu råkar det vara så att det tävlingsinriktade sinnet inte alltid hanterar att springa med strömmen. Om mitt lugna pass för veckan ska gå ut på att bli omsprungen av fyrtiosju hobbymotionärer som i hemlighet laddat hela varvet för en sådan intensiv omspringning, ja, det må så vara. Till saken kanske hör att jag inte är tillräckligt snabb?

Det finns dock en poäng i att vända helt om, ta vänster där de andra, indoktrinerade tar höger.
Är det till exempel gott om människor i spåret utgör dessa en naturlig intervall, det är som bekant (och hymla nu inte!) lättare att springa fort när någon annan tittar på. Och det är dessutom väldigt svårt att uppskatta mötande trafikanters hastighet. Slutsatsen är alltså att om du bara valt rätt utrustning (tights eller liknande som ger snabbhetseffekt även stillastående) kan intrycket av din brutala snabbhet förstärkas. Detta för att både motivera dig själv men också i inspirerande syfte till dem du må möta. Man kan hälsa lite hurtigt (för chansen att du ska hitta någon att heja hurtigt på ökar markant om du springer och möter dem) och alla får vara lite ifred sen. Jag tror att vi är ifred alldeles för lite. Kanhända att du under tiden utväxlar ett intressant meningsutbyte med dig själv, måhända får du intressant och lärorirk respons.

Slut ursäkt. Så alla glosyltar där ute, det är okej.

Idag är det egentligen tisdag som föranleder onsdag som kommer att ta ett brutalt skutt för att bli torsdag.
Där lurar en ganska lång ledighet. Klackarna i taket!

Dagens låt: Eskobar - On the ground


Kommentarer
Postat av: Anders

i20:s 5:a saknar helt elljus.. dvs när det blir lite mörkt så stukar man fötterna till höger och vänster.. sen har cyklister en tendens att köra jävligt fort åt fel håll så det är bara att hålla i sig i dessa mörka tider och hoppas på det bästa.

2009-10-20 @ 21:20:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0